Mėsa: mėsos skonio vanduo

Anksčiau vis spėliodavau, ką ten tie pensininkai tiek nagrinėja prekių etiketėse, bet kai pabandžiau patyrinėti ir aš – likau apstulbintas  parduotuvių lentynose atidžiau paskaitęs keleto skirtingų karštai rūkytos mėsos gaminių sudėtį.

Nors tarptautinių žodžių žodynas sufleruoja, kad filė yra liesos mėsos (arba žuvies) gabalas, iš kurio išimti kaulai, „Biovela“, „Krekenava“, „Nematekas“, „Agrovet“ ir eilė kitų mėsos gamintojų turi gerokai kitokį supratimą.Pavyzdžiui, „Biovelos“ karštai rūkytos kiaulienos filė su kmynais sudėtyje yra tik 56% kiaulienos nugarinės, o visa kita tik vanduo, prieskoniai ir visokie E. Kitas pavyzdys – „Krekenavos agrofirmos“ karštai rūkytoje kiaulienos nugarinėje mėsos yra tik 63%. Tas pats ir su „Panevėžio filė“. Paskaičiavus gaunasi, kad labai brangiai perkam vandenį mėsos pakuotėje – kilogramas vandens kainuoja maždaug 2 eurus. Ar nereikia naujadaro „mėsvandeniai“?

Kokia išeitis? Pirkim mėsą, o ne gamykliškai išfasuotus jos gaminius.

PAPILDYTA 2017 m. spalio 3 d. – Toj pačioj parduotuvėj, sveriamos mėsos skyriuje nesunkiai radau karšto rūkymo mėsos gaminį, kurio sudėtyje mėsos net 90%, o kilogramo kaina – tokia pat. Gamintojas – nedidelė, iki tol man negirdėta įmonė UAB Selentė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *